mandag den 28. oktober 2013

01 oktober 2013

Videoproduktion - den narrative video


Rammer/krav/faser for opgaveformuleringen til opgave 1:

1)      Start med at vælge hvilket litterært værk I vil arbejde med i gruppen. (ca. 5 minutter) 

2)      Formuler dernæst to til fire udvalgte formkrav til en anden gruppe.

Formkravene skal have til hensigt at sikrer inddragelse af udvalgte videoformsproglige billedskabende virkemidler og elementer (se s. 1) Kravene skal udtænkes og udformes som en konstruktiv hjælp til modtagergruppen. (gruppen der modtager kravene har mulighed for at fravælge et af disse krav, hvis de vil, de har altså en veto-ret). Overræk formkravene på en seddel

                                                                 (ca. 15 minutter)
 
3)      Orienter jer I de formkrav I selv har modtaget fra en af de andre grupper og planlæg jeres produktion, brug skitse/drejebog (ca. 30 minutter)

4)      Der filmes nu ud fra følgende krav:

a.       Der skal arbejdes med afsæt i et litterært værk, der har Mennesket som overordnet emne/fokus/tematik. Værket skal ”oversættes” til en videoproduktion/fortælling, der indeholder en begyndelse, noget der udvikler sig fremadskridende og en afslutning.

b.       Videoen som skal filmes på skolens matrikel må max. have en længde på 90 sekunder

c.       Videoen skal laves som ”klip i kamera” (dvs. klippene skal optages i den rækkefølge de skal komme i den færdige video dvs. uden mulighed for efterredigering i redigeringsprogram)

d.        I skal i jeres produktion indarbejde de formsproglige udfordringer som I har modtaget fra en af de andre grupper.  (ca. 1 time) 


5)      De færdige film sættes sammen og navngives og lægges på Fronter/Youtube

 



Da jeg ikke var til undervisningen, har jeg dannet min egen gruppe, med en medstuderende der heller ikke var der denne dag. Vi havde svært ved at beslutte, hvilket litterært værk vi skulle vælge, så vi trak lod og det blev "den grimme ælling". Denne historie, synes vi mindede en del om Disneys "Askepot", fordi vi bl.a. fokuserede på mobningsaspektet. Christinas studiegruppe, havde lavet 4 benspænd til os:

1. Der skal indgå farven rød i alle scener
2. Der skal mindst være et ultra-nær billede 2 gange.
3. Der skal filmes i frøperspektiv
4. Der skal filmes i fugleperspektiv.

Vi måtte desuden nedlægge veto ved en af dem.

Vi benyttede et VADO kamera, meget nemt at bruge.

 
Her ses "skuespillerene"
Fra venstre: Rødhætte(efter hun er blevet kærester med prinsen), Prins flyveøre, Rødhætte, Stedsøster tynd, stedsøster tyk og kameraet.
 
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar